Eveniment

Gorjean cu mașina în șanț

A nins zeci de minute în Gorj, luni, iar problemele din trafic nu lipsesc. Un șofer a pierdut controlul direcției la Cârbești și a ajuns cu mașina în șanț.

actualizare: Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că o tânără de 29 de ani, din comuna Tânțăreni, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 Cârbești, din direcția Târgu-Jiu către Rovinari, încercând să efectueze o manevră de depășire, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit sensul de mers, lovind un cap de pod.

În urma impactului, a rezultat rănirea unui bărbat, de 35 de ani, pasager dreapta față, dar și a unui minor, de 7 ani, pasager pe bancheta din spate în autovehicul, ambele persoane fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii fac apel la adaptarea vitezei la condițiile de trafic. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere din întreaga țară se circulă în condițiile unui carosabil umed, fiind semnalate precipitații mixte, care local pot favoriza depunerea de polei.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

actualizare: Și la Curtișoara a ajuns un șofer cu mașina în șanț, din cauza zăpezii de pe carosabil.

actualizare: În cartierul CAM din Târgu Jiu a fost o tamponare, între două mașini.

actualizare: O mașină s-a răsturnat între Pojogeni și Scoarța.

Vizualizări: 3,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: