antiVirale

Gorj: Festival de umor și caricatură

O nouă ediție a Festivalului Național de Umor și Caricatură „Ion Cănăvoiu” are loc în Gorj, în perioada 10-12 noiembrie. 

Ajuns la cea de-a 31-a ediţie, festivalul îl omagiază pe Ion Cănăvoiu (1939 – 1992), născut în satul Runcu, județul Gorj, poet, prozator, traducător și epigramist. 

În perioada Facultății de Litere din București, Ion Cănăvoiu a debutat cu poezie. A inițiat editarea unei publicații de satiră și umor, revistă la care era director, finanțator, editor, redactor și chiar difuzor. S-a stins din viață la 22 octombrie 1992, la Târgu  Jiu.

Din dorința de a continua tradiția unui festival de creație umoristică al cărui impact național a fost dovedit în cele 30 de ediții desfășurate până acum, pentru ediția din acest an, organizatorii vin cu unele din cele mai mari premii acordate la un festival de umor din țară, dar și cu o structură nouă. 

Manifestarea este deschisă umoriștilor profesioniști sau neprofesioniști, fără limită de vârstă, cu următoarele secțiuni: concurs de volum, concurs de epigramă și concurs de fabule/poezie umoristică.

Invitați în festival sunt caricaturiștii Marian Avramescu, Cristinel Vecerda și Gabriel Rusu. 

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: