La modă

Gogoșarul, leguma cu multe vitamine și puține calorii

Gogoșarii au un aport consistent de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, betacaroten, vitamina K, fosfor, calciu, tiamină, acid folic, magneziu, cupru. Sunt și o sursă foarte bună de fibre.

Pe lângă proprietățile nutritive, are și capacitatea de a combate sau de a preveni unele afecțiuni. Iată câteva dintre beneficiile consumului de gogoșari:

Previne accidentul vascular și atacul de cord: Gogoșarul roșu a fost remarcat că fiind mai eficient decât celelalte soiuri de ardei gras, în protecția împotriva bolilor de inimă, datorită concentrației mari de nutrienți. Flavonoidele pe care le conține împiedică formarea cheagurilor de sânge, fapt care duce la scăderea accidentelor vasculare și a atacurilor de cord.

Scade colesterolul: Celor care se confruntă cu un nivel ridicat de colesterol li se recomandă deseori să consume ardei iute. Cu toate acestea, mai practic pentru unele persoane și cu rezultate similare este gogoșarul roșu crud, mai bine tolerat de cei care au o digestie sensibilă.

Combate cancerul: Proprietatea cea mai de preț cu care au fost înzestrați gogoșarii ar putea fi considerată cea antioxidantă. Ei conțin unele substanțe aflate pe lista celor care combat cancerul de prostată, cel de vezică, cel de plămâni, cancerul cervical și cancerul pancreatic. Din grupa carotenoidelor (compuși antioxidanți), predominante sunt licopenul și betacarotenul.

Tratează afecțiunile respiratorii: Consumul regulat de gogoșari are un efect benefic și în cazul unor afecțiuni respiratorii precum astmul, emfizemul pulmonar, infecțiile la plămâni. Ca și sucul de ardei roșu, sucul de gogoșari poate fi consumat cu încredere pentru a calma durerile în gât.

Stimulează metabolismul: Gogoșarii oferă celor care îi consumă un spectru larg de vitamine și microelemente. Fiind bogați în fibre dietetice, proteine vegetale și cu un conținut redus de calorii, sunt indicați în orice tip de dietă de slăbire. Gogoșarii activează procesul de încălzire a organismului și măresc rată metabolică, ajutând astfel la arderea mai multor calorii, deci ne ajută și să slăbim.

Vizualizări: 858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: