La modă

Volkswagen spune "ADIO" cutiilor de viteză manuale. Schimbări majore anunțate

Brandul german Volkswagen a decis să renunţe la transmisia manuală a maşinilor produse. Acestea vor fi dotate doar în varianta automată.

Schimbarea se va produce din anul 2023. Atunci vor dispărea definitiv de pe acest brand, pedala de ambreiaj și schimbătorul de viteze. Primul model care nu va mai fi disponibil cu transmisie manuală se preconizează a fi noua generație Tiguan, care urmează să iasă pe piață chiar în anul respectiv.

Cel mai probabil, aceeași soartă o va avea și viitorul Passat, programat să-și facă apariția tot în 2023. Mai mult decât atât, sunt zvonuri din interior care spun că noul Passat va fi disponibil doar în versiunea break, Volkswagen renunțând la caroseriile tip sedan.

Planurile companiei Volkswagen, ce vizează cutia manuală, vor afecta și celelalte brand-uri ale grupului auto. Skoda și SEAT sunt companii care folosesc aceleași soluții tehnice pentru modelele lor, fiind interesant de văzut ce vor decide acestea pentru viitoarele mașini scoase de pe banda uzinelor de producție.

 

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: