Politică

Ghinea pleacă din conducerea USR, ca să ia bani din PNRR. Când v-am spus noi că sunt pe furat...

Așa cum v-am tot spus în Sabotorii, băieții ăștia de la USR au făcut programele cu finanțare europeană în așa fel încât grosul banilor să îl ia ei pe consultanță.

Fostul ministru Cristian Ghinea a fost responsabil direct cu elaborarea PNRR, iar acum anunță senin că o parte din bani o să ajungă în buzunarele lui și ale altor useriști.

Ghinea anunță că lansează două proiecte, împreună cu europarlamentarii Vlad Botoș și Dragoș Pîslaru, iar statutul intern al partidului ar interzice o astfel de inițiativă pentru un membru al Biroului Național.

Fostul ministru al Fondurilor Europene arată, într-un mesajul intern, că proiectele pe care le va lansa constau în monitorizarea PNRR și ”asistență pentru primari/consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri”. 

El a spus că fondurile cu care vor fi lansate proiectele vin din bugetul Parlamentului European și sunt ”la dispoziția europarlamentarilor, pe bază de proiecte de comunicare/cercetare/politici publice”.

Cu alte cuvinte, și-au împărțit banii între ei. Dacă aveți curiozitatea să știți pe ce se duc 30 de miliarde de euro în câțiva ani, o să vedeți că pentru reformarea sistemului de pensii, reformarea sistemului de sănătate etc., adică banii vor ajunge la tot felul de funcționari sau foști funcționari, cu proptele politice, care o să reformeze cu copy-paste, iar după ce termină banii, o să ne trezim în aceeași țară paralizată și căpușată de propriile instituții.

Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: