Social

Gata cu ospețele de 1 Decembrie. Primarul Romanescu: E o măsură corectă!

Tradiționala fasole cu ciolan și alte ospețe nu vor mai avea loc de 1 Decembrie. Ordonanța „austerității” nu le mai permite autorităților locale să cheltuiască bani cu astfel de festivități. În timp ce unii primari s-au supărat că nu mai pot întinde mesele de Ziua Națională, alții spun că măsura e corectă mai ales înainte de alegerile programate anul viitor.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este unul dintre ei. Crede că măsura e corectă când vine vorba de restricționarea cheltuirii banului public cu astfel de petreceri mai ales acum, înainte de alegeri.

 

“Nici vorbă de așa ceva. Aici este un aspect pozitiv. Exista un mare risc ca între noi, autoritățile locale, să se declanșeze o competiție nu tocmai corectă. 2024 va fi un an electoral și, din păcate, bugetele noastre, de foarte multe ori, sunt afectate nu tocmai pozitiv de astfel de competiții electorale în care urmărim să oferim de toate înainte de alegerile din 2024. Limitarea aceasta pentru toate autoritățile locale mie se pare binevenită. E o măsură corectă”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

De altfel, la Târgu Jiu, nici anul trecut nu a mai fost oferită fasole celor care au participat la ceremonia organizată de 1 Decembrie. Municipalitatea a considerat că târgujienii iau parte la aceste festivități să se bucure de moment, nu să stea apoi la coadă pentru o porție de fasole cu ciolan.

Vizualizări: 1,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: