Actualitate

Fondul Proprietatea și-ar putea diminua acțiunile la CEO

După ce și-a vândut acțiunile de la OMV Petrom, Fondul Proprietatea va scoate la vânzare, prin listarea la bursă, și cele 19.94% din acțiunile Hidroelectrica. Pe ”făraș” se află și acțiunile deținute de Fond la Societatea Națională a Sării, de care intenționează să se debaraseze prin vânzarea acestora.

Majorările de capital, care ar putea diminua procentul de acțiuni deținut de Fond, s-au făcut la CN Aeroporturi București, CN Administrația Porturilor Maritime SA și la Aeroportul Internațional Timișoara SA.

Potrivit Național.ro, acțiunile la Complexul Energetic Oltenia vor fi diminuate cu 16%, dacă Fondul Proprietatea nu va participa la majorările de capital prevăzute în Planul de Restructurare.

În acest caz, participația Fondului în Complexul Energetic Oltenia va fi diluată de la 21,56%, la aproximativ 5%, conform estimărilor actuale ale Fondului. ”Modificările legislative recente aduse de OUG 26/2023, care permit ca evaluarea terenurilor aduse ca aport să fie făcută la valoarea justă, vor facilita majorarea de capital social cu valoarea terenurilor aduse de CE Oltenia ca și aport în noile companii”, se mai precizează în raportul trimestrial al Fondului Proprietatea.

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: