Eveniment

Fiul judecătoarei din Novaci, pus în libertate. actualizare: Sentință schimbată

Tânărul din Novaci care a ucis anul trecut o femeie peste care a dat cu mașina, fugind de la locul accidentului, a fost pus în libertate, după mai multe luni de arest preventiv și câteva săptămâni de arest la domiciliu.

Judecătoria Craiova a stabilit punerea în libertate a tânărului. „(...) dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului (...) cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză”, se arată în decizia instanţei.

Anul trecut, în seara de 19 august, tânărul de 26 de ani a dat cu mașina peste o femeie din Novaci, care a murit sub ochii fiului ei adolescent. Tânărul a plecat și a stat în casa mamei sale, judecătoare, până dimineața, astfel că nu sunt probe că ar fi fost băut. Polițiștii nu au putut intra în casă seara, din cauza protecției de care se bucură magistrații.

Localnicii din Novaci au cerut în zadar demiterea judecătoarei care și-a protejat fiul, deși omorâse un om. Circa 30 de localnici din Novaci au protestat la jumătatea lunii aprilie, după ce au aflat că tânărul face arestul acasă. În eventualitatea unei condamnări, perioada de arest la domiciliu se scade din pedeapsa finală.

Femeia ucisă în accident avea 52 de ani, iar băiatul rămas orfan are 17.

actualizare: Marți, Tribunalul Dolj a schimbat sentința și a decis ca tânărul să rămână în arest la domiciliu.

Vizualizări: 5,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: