Actualitate

Firme de construcții amendate de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfășurat, în perioada 5-7 octombrie, o acțiune pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. 

În urma  controalelor efectuate s-au aplicat amenzi în valoare de 66.500 lei și s-au dispus 60 de măsuri de intrare în legalitate.

Inspectorii de muncă au depistat o persoană care muncea fără forme legale de angajare, ca muncitor necalificat, la reabilitarea unei clădiri în Municipiul Motru. Angajatorul, cu sediul social în județul Mehedinți, a fost sancționat cu suma de 20.000 de lei.

De asemenea, inspectorii de muncă au efectuat în perioada 3-7 octombrie 2022 un număr de 25 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. 

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 104.500 lei și s-au dispus 86 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective principale, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: