Actualitate

Firma Tinmar Energy, partenerul CEO, a avut creșteri fabuloase în criza energetică

Tinmar Energy e în top când vine vorba de furnizori de electricitate care au câștigat enorm de pe urma crizei energetice. Firma a avut profituri record anul trecut: de peste 500 de milioane de lei. Societatea Tinmar are sub 100 de angajați, dar face profit cu duiumul. În 2020, a avut o cifră de afaceri de 9,2 miliarde de lei, în creștere cu 157% față de 2021, și un profit de 523,7 milioane lei, cu o creștere de 266%.

 

Însă, nu este singura firmă cu care omul de afaceri Augustin Oancea a câștigat sute de milioane de lei pe piața energiei. O altă firmă controlată de același om de afaceri, Solprim SRL, care nu are decât un singur angajat a obținut un profit de 103 milioane de lei în 2022. Firma are o cifră de afaceri de peste 770 de milioane de lei. Acționarii firmei sunt Tinmar Energy SA cu 70% și Aderlyne Limited din Cipru cu 30%. Administratorul firmei este Augustin Oancea.

 

Potrivit datelor Ministerului Energiei, pentru schemele de plafonare/compensare, statul a băgat în buzunarele furnizorilor aproximativ 12,4 miliarde lei, anul trecut, în plină criză energetică.

 

Odată cu aceste scheme, omul de rând trăiește cu iluzia că are facturi mai mici la curent sau gaze naturale, dar în realitate firmele care trebuie se îmbogățesc serios de pe urma consumatorilor și a statului român care pompează bani cu nemiluita. E ciudat și cum prețurile încă nu au scăzut așa cum se întâmplă deja peste tot în Europa.

 

Tinmar a semnat în acest an un parteneriat cu cei de la Complexul Energetic Oltenia ca să realizeze patru parcuri fotovoltaice și un grup pe gaze naturale, investiții estimate la aproape 600 de milioane de euro. Potrivit companiei, parcurile fotovoltaice cu o capacitate cumulată de cca. 280 MW vor fi construite pe depozitele de zgura si cenusa de la Rovinari si Turceni, precum si pe haldele exterioare Pinoasa si Bohorelu, iar grupul pe gaz de 475 MW va fi implementat la Turceni.

Vizualizări: 1,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: