Social

Firma care a spart str. Victoriei, amendată

Polițiștii locali din Târgu Jiu au amendat firma care a spart str. Victoriei din localitate, pentru efectuarea de lucrări, și nu a refăcut drumul. Ca urmare a disconfortului creat participanților la trafic, a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 6.000 lei.

“De asemenea, potrivit prevederilor Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, neaducerea terenului la starea inițială și nerealizarea lucrărilor de curățare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului și/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuției, odată cu încheierea lucrărilor de bază, se sancționează contravențional cu amendă de la 5.000 - 20.000 lei”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Verificările vor continua și în perioada următoare, în scopul creșterii siguranței participanților la trafic, al protejării mediului înconjurător, dar și al diminuării disconfortului generat de neaducerea la stadiul inițial a părții carosabile, a trotuarelor sau a spațiilor verzi afectate de lucrările de intervenții.

“Deținătorii sau administratorii de rețele/utilități (furnizori de gaze naturale, operatori de servicii de televiziune, internet, telecomunicații, apă și canal etc), persoanele fizice și juridice beneficiare ale lucrărilor tehnico-edilitare, precum și constructorul/executantul lucrărilor respective, după caz, au obligația de a obține acordul de spargere a domeniului public/privat al municipiului Târgu Jiu și de a reface terenul în termenul și condițiile precizate în acordul de spargere”, a mai arătat sursa citată.

Vizualizări: 4,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: