Actualitate

Filiala pe lignit, menită să prevină subvenționarea încrucișată

Complexul Energetic Oltenia va funcționa ca un holding, după aplicarea planului de restructurare. Una dintre măsuri este înființarea filialei pe lignit, care presupune crearea unei entități cu personalitate juridică și contabilă separată de CE Oltenia, care va integra activitatea de producție de energie electrică pe bază lignit, menținută în regim de rezervă de capacitate. 

De asemenea, înființarea filialei pe lignit este o măsură care previne subvenționarea încrucișată, după cum susțin oficialii.

La același capitol de măsuri se înscrie și externalizarea Termocentralei Craiova II, o măsură care se implementează conform calendarului inițial sub forma divizării simetrice, noua entitate juridică urmând să aibă același acționarat precum CE Oltenia. 

Structura de holding, la care se va ajunge în viitor în urma parcurgerii etapelor descrise în Planul de Restructurare, este un model larg răspândit în toată lumea.

Reamintim și că cele opt investiții noi vor fi realizate prin firme create de CE Oltenia cu OMV și Tinmar.

Măsura constituirii de societăți mixte (SPV) a reprezentat un element obligatoriu al planului de restructurare a CE Oltenia, în vederea aprobării unui ajutor de stat de restructurare. 

Vizualizări: 1,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: