Social

Fermierii primesc bani pentru producția de cartofi și struguri de masă

Producătorii agricoli din Gorj pot beneficia de ajutor de minimis pentru culturile de cartof, dar și pentru producția de struguri de masă. 

Pentru a beneficia de sprijinul financiar, fermierii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3ha și să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 29 noiembrie. 

”Valoarea  maximă  în  euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200  euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața efectiv cultivată”, a transmis Direcția pentru Agricultură Județeană Gorj. 

În ceea ce privește schema de ajutor de minimis pentru susținerea producției de struguri de masă, fermierii trebuie să utilizeze o suprafață cu plantații de struguri de masă de minimum 1.000 mp, maximum 10 ha, și să obțină o producție de minim 6.000 kg/ha struguri de masă. 

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 1200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața deținută. Valorificarea producției se face tot până la data de 29 noiembrie inclusiv. 

Pentru ambele programe, cererea de înscriere și documentele însoțitoare se depun până la data de 15 iulie. Verificările în teren pentru identificarea culturii de cartofi sau pentru pentru identificarea soiurilor de struguri de masă și evaluarea producției se realizează de echipe mixte, constituite din reprezentanți ai Direcțiilor pentru Agricultură Județene și ai APIA. 

Vizualizări: 363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: