Eveniment

Femeie împinsă în fața mașinii. Și nu este primul caz!

O femeie aștepta culoarea verde a semaforului într-o intersecție din Arad, miercuri, 17 august, când cineva a prins-o puternic de mâna stângă, din spate, și a împins-o cu forță.

Femeia s-a ținut bine pe picioare și a reușit să facă un pas în lateral, pentru că altfel ar fi ajuns în fața mașinilor care veneau din sensul giratoriu, după cum a relatat într-o postare pe Facebook.

"Nici nu știi ce îți aduce ziua și momentul. Să aveți mare grijă la “doamna” din poză care nu e în mințile ei! Stai liniștit la semafor și se trezește o nebună, care nu ar trebui să fie pe stradă, dar la noi până nu se întâmplă o tragedie nu ia nimeni atitudine, să te împingă în drum, când mașinile trec cu viteză. Cineva a avut grijă de mine și nu m-am trezit sub roțile vreunei mașini. Bine că nu a fost și copilul cu mine. Ce să mai zic de spiritul civic??? Așa că ochii în 4, că nu știi de unde vin.

Pe moment, nici nu am realizat ce se putea întâmpla cu adevărat. Abia după ce am ajuns la birou, derulând filmul evenimentului, mi-am dat seama cât de grave puteau fi urmările, dacă m-aș fi dezechilibrat sau nu m-aș fi putut ține suficient de bine pe picioare.

Sunt în stare de șoc. Pentru că mașinile veneau cu viteză, iar dacă aș fi căzut ar fi trecut pur și simplu peste mine.

Pe cealaltă parte, la trecerea de pietoni aștepta mai multă lume, chiar și bărbați, dar efectiv nu a intervenit nimeni când s-a făcut verde și femeia a trecut strada. Practic, lumea se uita la mine, mai degrabă. Am reușit să fac niște poze. Dar nu am avut curajul să o abordez. Mi-a fost frică.”


 
„Ajunsă la birou, am povestit colegilor ce mi s-a întâmplat. Unii dintre ei știau despre ea, dar mi-au spus că sun degeaba la Poliție sau la Poliția Locală pentru că nu se întâmplă nimic. Vin, constată, o duc la spital eventual și pe urmă-i dau drumul din nou, pe străzi”.

 

Jurnaliștii de la aradon au cerut detalii de la Poliția Locală cu privire la respectiva persoană.

„Are un handicap la una dintre mâini de unde şi apelativul după care este cunoscută în mediul contravențional (n.n. – Ciunga). A avut în trecut episoade de comportament necontrolat, motiv pentru care a fost condusă de DGPLA la UPU și la Psihiatrie.

Cei de acolo nu o pot ține internată continuu, astfel că ajunge din nou pe străzi. Momentan, nu are nici acte de identitate valabile, dar știm că figura în trecut cu domiciliul în municipiul Sibiu. Din datele pe care le deținem, știm că are copii, dar care au fost abandonați în Maternitate”, sunt informațiile primite de la Poliția Locală.

 

Postarea femeii care a anunțat incidentul șocant a adunat zeci de comentarii, unele dintre ele de la persoane care au mai avut astfel de probleme cu aceeași femeie:

„Și la mine a sărit într-o dimineață, m-am speriat maxim (nu am ştiut cum sa reacționez, m-am blocat). Adevărații nebuni sunt pe stradă, nu în spitalele de psihiatrie!”

„O cunosc, este o femeie bolnavă, dar dumneavoastră nu sunteți singura care a fost împinsă, am ieșit de la liceu și mă îndreptam la stația de tramvai și când am așteptat la semafor mi-a făcut piedică, ca noroc că s-a făcut roșu la semafor”.

“Asta stătea la semafor la Petrom în Micălaca tot cu astfel de comportamente. Are vreo 5 copii la casa copilului, făcuți pe strada. E bine nici să nu va uitați spre ea că devine agresivă. Am pățit-o”, sunt doar câteva dintre mărturiile arădenilor.


 
Vineri dimineață, 19 august, Inspectoratul Județean de Poliție Arad a transmis că, în ciuda faptului că victima nu a depus plângere, polițiștii arădeni s-au sesizat din oficiu.

„În urma imaginilor apărute în spațiul public, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad este abilitat sa transmită următoarele: La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Arad nu a fost depusă nicio plângere cu privire la incidentul menționat.

Polițiștii Municipiului Arad s-au sesizat din oficiu și au identificat persoana implicată, ca fiind o femeie de 39 de ani, fără adăpost, cunoscută cu afecțiuni psihice, urmând a se lua față de aceasta măsurile legale pentru îndepărtarea oricărui pericol de natura să perturbe ordinea și siguranța publică”, informează IPJ Arad.

foto cu femeia agresoare

Vizualizări: 3,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: