Actualitate

Facem, facem... că suntem făcuți să ne prefacem

Complexul Energetic Oltenia a început elaborarea unui nou plan de restructurare, cu noi reduceri de capacități comparativ cu cel precedent. Planul trebuie să fie finalizat în această lună, susțin surse din companie. Dacă nu este gata până la sfârșitul lunii, măcar să-l finalizeze până la sfârșitul lumii! Zic!

Potrivit planului inițial, la complex rămâneau cinci grupuri pe cărbune, dintre care trei la Rovinari și două la Turceni. Noul plan va da asigurări Comisiei Europene că nu se va lucra cu mai mult de trei grupuri (două la Rovinari și unu la Turceni), iar celelalte două vor fi în conservare și nu vor putea fi folosite decât dacă se întâmplă ceva cu unul din cele trei grupuri. Genial! Plină țara de conserve, vedeți Hidro de pe Jiu. Tot conserve, tot conserve... de parcă alea nu expiră niciodată. În fine.

Cică, noul plan cuprinde și mai multe surse de finanțare pentru investițiile pe care și-a propus compania să le facă în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze. CEO are pachete de energie vândute pe următorii ani, dar și parteneriate cu mai multe bănci, pentru finanțarea investițiilor.

Pe planul inițial, CE Oltenia rămânea cu 4.400 de salariați în 2030, reducerea fiind de opt mii de salariați față de cei existenți anul trecut, când a fost elaborat. Rămâne de văzut câți salariați rămân în noua variantă a planului de restructurare. Alooo, păi dacă adoptăm "politica justă", în 2030, Călan scrie pe noi!!!

 

Cei de la USR vor un plan de restructurare mult mai dur, în care să rămână doar două grupuri de cărbune la Rovinari, variantă pe care liberalii o resping. Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, le-a reproșat public celor de la Consiliul Județean Gorj că nu au ținut cont de varianta de plan cu două grupuri, atunci când au elaborat Planul Teritorial pentru Tranziție Justă, susținând că, cu cât județul va fi mai verde, cu atât va primi mai mulți bani din Fondul de Tranziție Justă. 

Ei, cât de tembel trebuie să fii, astfel încât să nu simți substratul? USR are o agendă externă și execută întocmai ce le transmit ăia, PNL se face că se opune, dar sunt niste ZEROURI lipsiți de curaj și santajabili, PSD... tot cu sticksurile prin bârlog, AUR fără vlagă, iar UDMR nu are interes. Ați înțeles unde suntem? 

Știu. Sunt un "lingău" care încă mai crede că o țară lipsită de cultură, tradiție, suveranitate... își pierde identitatea! Hai cu spirala și cu înjurăturile...

Vizualizări: 3,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: