antiVirale

Expoziție cu temă brâncușiană, uitată într-un loc insalubru 

Lucrările din cadrul unei expoziții menite să promoveze opere marelui sculptor Constantin Brâncuși și zona din care provine, organizată anul trecut de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, zac într-un loc insalubru din zona Devei, în județul Hunedoara. 

”Oameni și locuri din țara lui Brâncuși” s-a intitulat expoziția, lucrările fiind însă lăsate să atârne pe niște pereți jupuiți ai unei încăperi mizerabile. Ștefan Ghimiși, profesor universitar în cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a fost cel care a găsit expoziția în acele condiții insalubre. 

”Nu a fost deloc plăcut și sentimentul de revoltă avut când am intrat în acel spațiu nu poate fi descris. Din păcate, reușim să ne facem de râs căci despre promovare nu poate fi vorba. Nu știu cum reușim să ne batem joc de Brâncuși, de oamenii și locurile din țara lui. Sper ca locul respectiv să fie curățat cât mai repede, iar Brâncuși să nu mai fie asociat cu așa ceva”, a spus Ștefan Ghimiși. 

Vizualizări: 909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: