antiVirale

Exercițiu în Defileul Jiului al salvamontiștilor gorjeni 

Salvamontiştii din județul Gorj au luat parte joi la un exerciţiu de salvare în ape repezi cu echipamente de ultimă generaţie, în Defileul Jiului.

Salvamontiştii gorjeni au desfăşurat joi, în Defileul Jiului, un exerciţiu de salvare acvatică în ape repezi, folosind echipamente de ultimă generaţie, unele unice în România, a informat, şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu.

Exerciţiul a avut loc în cadrul programului de pregătire profesională continuă a salvatorilor gorjeni care, pe lângă specializarea de bază ca salvatori montani, sunt specializaţi şi în salvări speologice, acvatice, subacvatice, cercetare cu drone şi cu câini de salvare. 

Profitând de nivelul ridicat al apei, salvamontiştii au testat diverse metode de intervenţie pentru traversare a apelor învolburate, de recuperare a persoanelor de pe malul opus sau de pe stânci din mijlocul torentului, cu sau fără barca de salvare. 

Printre echipamentele utilizate în cadrul exercitiului s-au numărat echipamente de ultima generație, unele unice în România, precum barca de salvare și intervenție în ape rapide, drona subacvatica, lansatorul de coarda și placa de torente, după cum a precizat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont. „Programul de pregătire va continua şi săptămânile viitoare, tot pe profil acvatic, dar axat pe exerciţii de căutare cu scafandri, cercetare cu drona subacvatica prevăzută cu sonar şi braţ de recuperare, precum şi deplasare subacvatică cu unul dintre cele mai performante scubajeturi din lume, dispozitiv care va intra în dotarea salvatorilor din această săptămână", a mai precizat Sabin Cornoiu.

 

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: