Actualitate

EXCLUSIV/ CA-ul Minprest ar putea să nu valideze mandatul lui Remus Pop Manta! Acesta ar fi incompatibil

Deși a câștigat funcția de director general al Minprest în urma selecție pe Ordonanța 109/2011, Remus Pop Manta ar putea să primească o lovitură dură din partea membrilor Consiliului de administrație la ședința de vineri. Mai exact, în ordonanța 109, ordonanță în baza căreia a fost făcută selecția directorului de la Minprest, se prevede în Articolul 4, o chestiune care ar putea să întoarcă concursul finalizat la sfârșitul săptămânii trecute.

„Nu pot fi selectate, nominalizate, desemnate și numite în funcția de administrator sau director în întreprinderile publice conform prezentei ordonanțe de urgență următoarele persoane:

a) senatorii;

b) deputații;

c) membrii Guvernului;

d) prefecții și subprefecții;

e) primarii și viceprimarii;

f) persoanele care au auditat situațiile financiare ale societății în cauză în oricare din ultimii 3 ani financiari anteriori nominalizării.

Problema în cazul lui Remus Pop Manta se leagă de punctul f și anume, persoanele care au auditat situațiile financiare ale societății în cauză în oricare din ultimii trei ani financiari anteriori nominalizării.

Conform surselor noastre, Remus Pop Manta a ocupat din anul 2021 funcția de economist la Compartimentul Audit Intern și C.F.G al Minprest, adică exact punctul expus mai sus, fapt ce l-ar face incompatibil cu funcția de director, conform OUG 109.

Ședința Consiliului de Administrație al Minprest urmează să se desfășoare joi, iar membrii ar urma să valideze sau nu rezultatul concursului câștigat de Pop Manta. Următorul clasat în urma selecției, la doar 20 de sutimi distanță este Gabriel Gârjoabă, cel care conduce în prezent societatea prestatoare de servicii.

Cu siguranță la ședința de joi, conform surselor noastre, se va ridica problema stării de incompatibilitate în care s-ar regăsi câștigătorul.

 

 

Vizualizări: 2,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: