Diaspora

Europa: 11 țări au suspendat Tratatul Schengen

Atacurile și alarmele repetate din unele orașe europene au determinat Italia și alte 10 țări să-și închidă granițele, iar Comisia Europeană a primit notificări oficiale cu privire la suspendarea liberei circulații prevăzute de Tratatul Schengen.

Astfel, controalele la frontieră au fost reintroduse. Guvernul italian a decis să reintroducă controalele la granița cu Slovenia, întrucât: "Măsurile poliției la frontiera italiano-slovenă nu sunt adecvate pentru a asigura securitatea necesară".

Supravegherea italiană a fost întărită și la granițele cu alte teritorii, precum Austria și Elveția. Ministrul de interne Piantedosi a anunţat că va fi acordată o atenție deosebită tranzitului migranților.

Deciziile au fost luate şi în lumina știrilor referitoare la atacatorul de la Bruxelles care debarcase la Lampedusa și care a stat destul de mult în Italia, chiar şi atunci când începuse să se radicalizeze.

În total, unsprezece țări au reintrodus controalele la frontieră: pe lângă Italia, Slovenia, Austria, Germania, Franța, Cehia, Polonia, Slovacia, Suedia, Danemarca și Norvegia, care deși nu fac parte din UE, aderă la spațiul Schengen.

 
Timp de zece zile (perioadă care poate fi prelungită pană la 6 luni), punctele de trecere principale de la granița dintre Italia și Slovenia vor fi supravegheate 24 de ore din 24, în timp ce cele secundare, doar ocazional.

Autoritățile au detaşat aproximativ 350 de ofițeri a căror sarcină este cea de a ajuta organele locale să aplice legea în această activitate de control a documentelor.
 

Vizualizări: 1,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: