Politică

„Erori de citare” și „unele fragmente plagiate” în doctoratul ministrului Bode

Comisia de etică a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a constatat că teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, are „abateri de la bunele norme de publicare:  erori de citare și unele fragmente plagiate”, însă „nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenţionat”. 

„Fragmentele identificate ca având o problemă de tip plagiat reprezintă aproximativ 1923 de cuvinte din 65.000 cuvinte ale tezei (2.95 %). Ținând însă cont că textele originale din care s-au preluat fragmente plagiate sunt citate în text și în referințe (cu o excepție), chiar dacă nu acolo unde trebuie și/sau cum trebuie, nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat sau mai degrabă a derivat din necunoașterea/neaplicarea tehnicilor de citare (ex. utilizarea de ghilimele/bloc de text; citare acoperitoare etc.). Acest lucru nu schimbă concluzia că există fragmente plagiate”, arată Comisia.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, susține că „verdictul UBB arată că teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor acordat în anul 2019 este menținut”.

Lucian Bode susține că, împreună cu editura, va revizui printr-o erată erorile de citare problematice din cele 7 pagini.

„Așadar, politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs. Situația în care se află este penibilă și ridicolă! Este un maxim de superficialitate de care au dat dovadă”, spune Bode.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: