antiVirale

Educație rutieră la o școală din Târgu Jiu

Poliţiștii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au organizat, marți, o acțiune preventiv-educativă în rândul elevilor din clasele primare de la Colegiul Național ,,Spiru Haret” Târgu Jiu.

În cadrul programului de prevenire a victimizării preșcolarilor/elevilor prin accidentele de circulație, a fost iniţiată acţiunea denumită „Fii pieton disciplinizat! Nu trece dincolo!”, ocazie cu care școlarilor le-au fost prelucrate normele rutiere privitoare la deplasarea pe drumurile publice, traversarea pe trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate corespunzător, precum şi locul pe care trebuie să-l ocupe aceştia în autovehicule atunci când deplasarea se face folosind aceste mijloace.

De asemenea, au fost prezentate imagini cu semafoare electrice – pietonale şi pentru vehicule şi treceri pentru pietoni. 

A fost iniţiat un concurs interactiv de genul „Aşa da, aşa nu!”, în cadrul căruia preşcolarilor le-au fost prezentate situaţii ipotetice, aceştia trebuind să o identifice pe cea corectă şi să motiveze alegerea făcută.

 

Vizualizări: 338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: