Actualitate

E oficial. Casa de Pensii respinge cererile pe Legea 197!

Casa de Pensii Gorj respinge dosarele de pensionare depuse de salariații Complexului Energetic Oltenia în baza Legii 197/2021. 

Casele teritoriale de pensii au primit instrucțiuni încă din 2021 cum că legea nu poate fi aplicată retroactiv. Deși Înalta Curte de Casație și Justiție are o interpretare total diferită și recunoaște că toată perioada lucrată în cariere miniere și termocentrale pe cărbune este asimilată condițiilor speciale, case de pensii teritoriale nu pot face nimic fără îndrumări scrise de la Casa Națională de Pensii.

Pentru că au trecut deja 45 de zile de la depunerea cererilor, Casa de Pensii Gorj a început să dea decizii de respingere.

Daniel Dănilă, unul dintre cei care au protestat doi ani pentru aplicarea legii, a primit, joi, decizie de respingere a solicitării de recalculare a pensiei în baza Legii 197.

Dănilă amenințase cu greva foamei în fața Casei de Pensii Gorj dacă nu primea, până astăzi, răspuns privind cererea de recalculare a pensiei. Acum, ia în calcul să protesteze în fața Ministerului Muncii.

Salariații CE Oltenia pot merge în instanță unde vor avea câștig de cauză, potrivit deciziei ICCJ care este obligatorie pentru instanțe, doar că mai pierd câteva luni în căutarea dreptății.

Vizualizări: 15,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: