Social

Drumul care duce la Mânăstirea Icoana, refăcut

Primăria Crasna din județul Gorj a emis ordinul de începere a lucrărilor la drumul care duce spre Mănăstirea Icoana. 

Calea de acces spre locașul de cult a fost afectată de viituri și autoritățile locale au primit bani pentru reabilitare pe situații de urgență. 

Vor fi realizate două podețe, se vor face șanțurile și se va turna asfalt. ”S-a dat ordinul de începe a lucrărilor pentru reabilitarea și modernizarea drumului spre Mănăstirea Icoana. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 1.000.000 de lei și pe lână modernizarea și consolidarea drumului se vor face și două podețe. Termenul de finalizare a lucrărilor este de șase luni. Noi sperăm să fie gata până în septembrie”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul din Crasna.

Mânăstirea Icoana a fost înființată în anul 1733 și a fost reconstruită în anul 1812.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Crasna este considerată a fi una dintre cele mai vechi și mai frumoase icoane din țară și este adesea denumită "Icoana Maicii Domnului cu trei mâini". Legenda spune că icoana a fost realizată de un pictor necunoscut, care a fost ajutat de Maica Domnului să o picteze.

Credincioșii care vizitează mănăstirea cred că această icoană poate vindeca boli și poate îndeplini dorințe. În fiecare an, la data de 15 august, se sărbătorește hramul mănăstirii și se organizează un pelerinaj la care participă mii de credincioși din toată țara.

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: