Social

Dr. Flavia Groșan: Ce-ar fi să mă lăsați în pace

Medicul care stârnit polemici în ultimele zile, după ce a prezentat un tratament simplu de tratare a noii gripe, are consultații până târziu în noapte.

Foarte mulți români vor să îi ceară sfatul Flaviei Groșan, deși Colegiu Medicilor a pus-o la colț. “Acum o oră am terminat consulturile. Nu am avut timp să-mi văd minunatele apariții publice. Am înțeles că cineva îmi solicita studii clinice asupra schemei mele minune? Prieteni, vorbim să ne aflăm în treabă. Eu cu asistenta mea avem timp de studii clinice? Pacientul acum are febra, tușește, saturație scăzută. Acum. El nu stă după studiile mele clinice”, a transmis Flavia Groșan, puțin după miezul nopții.

Flavia Groșan este medic pneumolog-bronholog și are până acum aproape o mie de pacienți Covid vindecați fără o zi de spitalizare, doar cu medicație.  ”Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei”, spusese medicul într-un interviu care a generat toată această polemică. 

Flavia Groșan spune că nu pricepe ce studii clinice vor unii, când în schema de tratament folosește medicamente studiate și răsstudiate, aprobate de zeci de ani și pe care le găsim pe toate rafturile din farmacie. ”Ultimul pacient a fost un Covid pozitiv, reprezentat de soția lui, care mi-a cerut ajutorul. I-am îndrumat în spital. Nu cred că vreți să știți răspunsul. Ce-ar fi să mă lăsați în pace, să fac ce știu eu mai bine. Să vindec oameni. Făceți-o dumneavoastră mai bine ca mine. Și o să mă înclin în fața rezultatelor dumneavoastră”, a concluzionat medicul.

Vizualizări: 6,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: