Eveniment

Dosare penale pentru mai mulți șoferi

Gorjenii au început să facă țuica de corcodușe, astfel că se înmulțesc cazurile de șoferi care se urcă “gustați” la volan.

Un bărbat de 39 de ani, din comuna gorjeană Câlnic, se deplasa vineri pe D.C. Pinoasa cu un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, având o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu au identificat în trafic un bărbat de 31 de ani, din localitate, în timp ce conducea autoturism pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, având o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și un bărbat de 33 de ani, din comuna Mateești, județul Vâlcea, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DJ 665 Polovragi, iar în urma testării alcoolscop a rezultat o concentrație de 0,53 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că acesta nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au depistat sâmbătă în trafic un bărbat de 58 de ani, din comuna Logrești, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei depistați sub influența alcoolului au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

“În toate cauzele au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului, respectiv conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere”, a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 2,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: