Social

Doliu în lumea artei

Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România își exprimă profundul regret față de trecerea neașteptată la cele veșnice a sculptorului Vlad Ciobanu.

Omul de cultură și-a legat numele fundamental de dezvoltarea patrimoniului cultural de la Târgu Jiu, inclusiv de cel al activității Filialei Târgu Jiu a UAP din România, fiind unul dintre cei care au susținut și încurajat activitatea acestei asociații profesionale, contribuind la prestigiul și vizibilitatea membrilor ei.

Sculptorul Vlad Ciobanu a fost coordonator şi curator al Simpozionului Internațional de Sculptură „Atelierele Brâncuși” de la Târgu Jiu, edițiile 2005, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. 

Un număr important de sculpturi monumentale realizate de artist în cadrul „Atelierelor Brâncuși”, Simpozionul Internațional de Sculptură, sunt  amplasate pe raza Municipiului Târgu Jiu.

În anul 2021, cu ocazia „Colocviilor Brâncuşi”, Vlad Ciobanu a primit, la Târgu Jiu, Premiul „Restitutio Brâncuşi” al Asociaţiei cultural-istorice „Pleniceanu”, premiu oferit anual celor care prin activitatea lor contribuie la popularizarea operelor și personalității sculptorului naţional.

„Colegii artiști, profund îndurerați de tragica veste care ne-a întristat, transmit condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut  și prețuit. Artiștii plastici și lumea culturală gorjeană nu te vor uita niciodată, Vlad! Memorie veșnică!”, transmite UAP Târgu Jiu.

Vlad Ciobanu s-a născut la 11 aprilie 1948, în comuna Pungești, județul Vaslui, a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. Din anul 1990 a predat sculptura la Universitatea Națională de Arte București, fiind apreciat de colegi și studenți.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: