Actualitate

Director CEO: Un profit care este doar scriptic

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a spus că Ministerul Finanțelor nu ar fi avut de unde să ia 1,6 miliarde de lei din profitul companiei, care este unul scriptic. Pe ultima sută de metri, ministerul a și renunțat la idee.

Burlan spune că ajutorul de salvare pe care CE Oltenia l-a luat în ultimii ani pentru achiziționarea de certificate de carbon, de peste 700 de milioane de euro, a fost trecut la venituri și se regăsește în profitul din acest an.

“Un profit care este doar scriptic, fiindcă faptic nu există, deoarece acești bani s-au cheltuit pentru achiziția certificatelor din 2019 și 2021”, a spus Burlan la Gorj TV. 

“Există și o parte mai mică, de profit operațional, din activitatea curentă. Ministerul de Finanțe, când a văzut atâția bani, a vrut să îi ia, dar am prezentat argumentele și s-a înțeles că CEO nu are de unde să dea banii”, a mai spus managerul companiei.

În aceste condiții, rămâne de văzut care va fi participarea salariaților la profit, în bugetul rectificat fiind prinsă o sumă în acest sens.

Complexul Energetic Oltenia estimează în acest an un profit de 3,9 miliarde de lei. O parte din profit, adică 43 de milioane de lei, va fi împărțită salariaților.

Vizualizări: 2,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: