Actualitate

Direcția Silvică Gorj alocă peste 200 mii lei pentru lucrări de împăduriri

Direcția Silvică Gorj caută în această perioadă prestatori care să efectueze lucrări de împădurire pe raza a patru ocoale silvice din județ. În acest sens, instituția pune la bătaie aproape 210 mii lei. 

Contractul vizează ocoalele silvice Hurezani, Peșteana, Runcu și Turceni. În concret, vor fi executate lucrări de împăduriri, de întreţineri plantaţii, de ajutorare a regenerării naturale, recoltări  de seminţe, culturi în pepiniere şi solarii, dar și de întreţinere a culturilor din pepiniere. 

”Serviciile sunt prevăzute pentru execuție în fondul forestier de stat și în pepinierele silvice pentru anul 2022 și au ca rezultat regenerarea pădurii și producerea unor puieți, care prin caracteristicile lor genetice, morfologice, fiziologice și sanitare să fie în măsură să asigure, după plantare, garanții maxime de adaptabilitate, de prindere și dezvoltare și în final, să asigure succesul reîmpăduririlor, chiar în stațiuni mai dificile”, se arată în anunțul de licitație. 

Contractul de prestări servicii de silvicultură este împărțit în patru loturi, câte un lot pentru fiecare ocol silvic în parte. Cea mai mare sumă, de aproape 70.000 lei, a fost alocată pentru Ocolul Silvic Turceni. 

Operatorii economici care prestează astfel de servicii pot depune ofertele pentru participarea la licitație, pe plaforma națională de achiziții, până în data de 12 iulie.   

Vizualizări: 753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: