Eveniment

DIICOT Gorj, captură impresionantă în județul vecin

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au realizat o acţiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, a unui bărbat, în timp ce transporta 93.780 de comprimate dintr-un medicament şi 196.770 de comprimate din alt medicament, care ar fi fost disimulate în 5 cutii de carton şi depozitate într-un autoturism, bunuri cu o valoare de piaţă de aproximativ 1.450.000 de euro.

 

Totodată, în urma constatării infracţiunii flagrante, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 23.840 de euro, respectiv 5.850 de lei, 5 telefoane mobile şi 12 cartele SIM.
 
  
  
”Alprazolam şi Clonazepam, substanţe ce se regăsesc în comprimatele de medicamente descoperite, fac parte din categoria drogurilor de risc, conform Tabelului - Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, precizează poliţiştii.
 
Din cercetări a reieşit că, în urma unor înţelegeri prealabile, la indicaţiile unui cetăţean sârb, un bărbat, de 32 de ani, din judeţul Gorj, s-ar fi deplasat în judeţul Timiş şi ar fi procurat de la cetăţeanul sârb respectiv cele 93.780 de comprimate şi 196.770 de comprimate. 
 
Bărbatul de 32 de ani ar fi fost însoţit de un alt bărbat, de 33 de ani, tot din judeţul Gorj, care ar fi avut drept sarcină identificarea unor potenţiale autoturisme care să aparţină Poliţiei Române.
 
 
Ulterior, în vederea disimulării comprimatelor cu conţinut stupefiant, acestea ar fi urmat să fie ascunse în elementele unui autoturism, având ca destinaţie finală Norvegia.
 
De asemenea, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au oprit în trafic cetăţeanul sârb, în timp ce intenţiona să părăsească ţara, prin punctul de trecere a frontierei Stamora-Moraviţa, descoperind asupra sa aproximativ 17.000 de euro.
 
La data de 31 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a trei bărbaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.
 
În urma prezentării la Tribunalul Gorj, cei trei au fost arestaţi preventiv.

Vizualizări: 1,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: