Actualitate

Dezbatere publică pentru deschiderea unei cariere de cărbune

Un investitor privat face demersuri pentru deschiderea unei microcariere experimentale de lignit în comuna gorjeană Samarinești. Proiectul vizează lucrări care se vor desfășura etapizat, pe o perioadă de 5 ani. Anual va fi extrasă o cantitate de circa 44.000 tone lignit.

Din punct de vedere administrativ, terenurile pe care se va desfășura investiția sunt situate în extravilanul satului Boca, zona Valea Locei. Cele mai apropiate case față de amplasamentul microcarierei experimentale sunt situate la o distanță de circa 700 m și aparțin localității Horăști. Pentru realizarea investiției vor fi utilizate două parcele de teren, cu o suprafață totală de 13.80 ha. Acestea sunt ale unor persoane fizice, cu care investitorul a încheiat contracte de comodat.

Pentru acest proiect, investitorul, Nast CRL Spedition SRL din Văgiulești, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj raportul privind impactul asupra mediului. În baza documentului, va avea loc o dezbatare publică în localitate. 

”Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului, va avea loc la sediul Primăriei Samarinești în data de 10.04.2023, începând cu orele 14:00”, a anunțat APM Gorj.

Până atunci, cei interesați de acest proiect pot transmite, în scris, comentarii, opinii sau observaţii privind la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului.

 

 

Vizualizări: 4,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: