Eveniment

Delicte silvice, sancționate de polițiști

Polițiștii din Motru și Tismana au acționat, la finalul săptămânii trecute, pe razele de competență, pentru a verifica legalitatea operațiunilor efectuate cu materialului lemnos. În urma acțiunilor, oamenii legii au constatat nereguli și au aplicat amenzi. Mai mult decât atât, au confiscat aproape 100 mc de lemn.  

Astfel, polițiștii din Motru au identificat doi bărbați, de 54 și 46 de ani, din municipiul Motru și comuna Bolboși, care în ultimele 6 luni au transportat, cu autoutilitarele personale, cantități de material lemnos care au depășit limita legală, de 20 mc, prevăzută pentru un transportator. La un transport, depășirea a fost de 5 mc, iar la un altul a fost de 17 mc, fiind lemn de diferite esențe.

Cei doi au fost amendați cu 10.000 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii au confiscat materialul lemnos, în valoare de 4.406 lei. 

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tismana au identificat doi bărbați, de 20, respectiv 54 de ani, din comuna Padeș, județul Gorj și comuna Ponoarele, județul Mehedinți, care în perioada octombrie 2021-martie 2022, au transportat cu autoutilitarele personale cantități de material lemnos, care au depășit limita legală, cu 31, respectiv 42 de mc material lemnos de diferite esențe.

 ”Având în vedere cele constatate, polițiștii au dispus sancționarea contravențională a celor două persoane, în conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară, cantitatea de peste 73 de mc material lemnos, în valoare de 14.473 lei, a fost confiscată valoric”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

Vizualizări: 2,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: