Actualitate

Deblocarea posturilor din Spitalul Județean: Reacția medicilor!

Medicii gorjeni reacționează după declarațiile managerului Spitalului Județean din Târgu Jiu. Încurajat și de discuțiile care se poartă la nivel național, Dumitru Vienescu a declarat că, un alt memorandum prin care se cere deblocarea a zeci de posturi, de medici a fost înaintat Ministerului Dezvoltării. În replică, medicii specialiști afirmă că demersul este insuficient.

Dumitru Vienescu își pune toate speranțele în memorandumul pe care l-a înaintat către oficialii de la București. Unitatea medicală pe care o conduce este într-un punct critic din cauza deficitului de personal.

„Săptămâna trecută, în data de 4, a fost întocmit un nou memorandum, care a fost avizat şi de către preşedintele Consiliului Județean şi înaintat Ministerului Dezvoltării. Pe acest memorandum avem un număr de 41 de posturi, dintre care 38 sunt de medici. Printre specialitățile deficitare sunt Cardiologia, Radiologia, ATI-ul, Medicina Internă, Diabetul Zaharat. Sperăm ca acest memorandum să fie aprobat, pentru că au fost solicitări din partea unor medici care au dorit să se angajeze în anul 2023 și sperăm să își păstreze acele intenții”, a declarat Dumitru Vienescu, SJU Târgu Jiu.

Numai că declarațiile managerului Dumitru Vienescu par să nu fi adus liniște în rândul personalului din spital.  

„Asta cerem pentru medici! (n. red. plata corectă a gărzilor). Am tot spus că degeaba se deblochează posturi dacă ele nu sunt atractive și concurențiale cu occidentul sau privatul! Liniile de gardă vor rămâne deficitare în continuare! Dar urmează greva!”, este replica Tatianei Grecu, medic ATI în cadrul SJU Târgu Jiu.

Problema posturilor din sistemul de sănătate se va rezolva, probabil, în cursul acestei săptămâni, în şedinţa de Guvern, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă. Boloș a precizat că sunt 5.000 de posturi care sunt solicitate de spitale pentru a fi scoase la concurs. De ce nu a fost aprobat primul memorandum, cunoscut fiind deficitul de personal din sistemul sanitar…nu are sens să mai discutăm. Probabil se evitau scandalurile și intram în normalitate, ceea ce e anormal în România! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizări: 1,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: