Ultima oră

De ce se lucrează iar la podul de pe Jiu!?

Administrația locală a atenționat șoferii care circulă în zona Pieței Centrale că se execută lucrări specifice la podul de peste Jiu, pentru refacerea rosturilor de dilatație. 

Procesul tehnologic de dilatație este obligatoriu și se aplică după asfaltarea finală, fapt necunoscut pentru unii participanți la trafic. De aici și reacțiile critice venite pe platformele de socializare. 

Tehnic discutând, "rosturile de dilatație permit structurii să preia toate eforturile exterioare și să le transforme in deplasări pe reazeme (culei = reazeme de capăt, pile = reazeme intermediare = pilonii podului)."

Mai exact, "podurile au deplasări multe si complexe care provin dintr-o serie de modificări:- dilatarea diurna (zi-noapte) a elementelor de rezistenta: grinzi+placa (indiferent că sunt grinzi din beton sau metal, tot apar dilatari-contracții) date de diferențele de temperaturi.

- dilatarea sezoniera (iarna-vara) - vibrații din trafic - seism - vânt."

Primarul Marcel Romanescu a avut și el o reacție în urma sesizărilor primite: „Se intervine în această perioadă pentru refacerea rosturilor de dilatare ale podului de peste Jiu din zona Pieței Centrale. Aceste lucrări se fac după ce se toarnă asfaltul, iar intervenția este una normală, scopul lor principal fiind acela de a absorbi orice dilatare produsă de căldură sau de alți factori”.

 

Vizualizări: 900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: