Actualitate

De ce nu-i cer planul de restructurare lui Plaveti?

Premierul Nicolae Ciucă ar avea de gând să vină săptămâna viitoare în Gorj, cel mai probabil pentru a lansa, cu o întârziere uriașă, programul de Tranziție Justă. Unde să îl și lanseze dacă nu la Gorj, cel mai afectat județ din țară de închiderea mineritului și a sectorului termo-energetic.

Interesant este că s-a lansat așa un concurs între liderii sindicali, care țipă mai tare la Ciucă, să aducă planul de restructurare, să vedem și noi ce conține. Că l-au ținut secret.

Doar că e secret de aproape doi ani, iar planul de restructurare este la Complexul Energetic Oltenia, acolo unde ei sunt lideri sindicali. De ce nu țipați la Plaveti să vă dea planul de restructurare? De ce nu ați țipat la Burlan?

Planul de restructurare prevede, din informațiile apărute pe surse, ca din 2026 să rămână doar două sau trei grupuri energetice la CE Oltenia, față de 12 câte erau în 2020. Mai mult, grupurile rămase vor fi în rezervă tehnică, adică vor fi pornite doar dacă nu vor fi alte soluții pe piața de energie.

Până la 1 ianuarie 2026 nu mai sunt nici trei ani, așa că mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia se întreabă dacă vor ieși la pensie din această companie. Cu toții vrem să aflăm ce conține planul de restructurare, doar că sindicaliștii ar putea să dea buluc peste Plaveti și să îl ceară. 

Și am văzut că sunt și lideri politici care se fac că nu îl știu. Păi liberalul Iordache îl are pe Trufelea în Directorat, peseditul Weber îl are pe Ion Bălășoiu. Să îi ia la întrebări!

 

Vizualizări: 2,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: