Diaspora

Danezul intrat ilegal în țară era drogat

Un cetățean danez care a intrat în România trecând prin bariera de la Porțile de Fier, fără să oprească la controlul de frontieră a fost arestat preventiv după ce s-a constatat că avea mai multe feluri de droguri în mașină.

În urmă cu două zile a intrat în România pe la Porţile de Fier II, din judeţul Mehedinţi, un cetățean danez care nu a oprit la controlul de frontieră. Ulterior s-a constatat că acesta consumase cocaină şi avea în maşină mai multe feluri de droguri de risc şi mare risc, fiind arestat preventive pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT au dispus iniţial reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive. ”În cauză, s-a reţinut faptul că, la data de 26.01.2023, în timpul controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, cetăţeanul a pornit în trombă şi a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă. Inculpatul a fost urmărit de poliţiştii de frontieră şi a fost în cele din urmă blocat în trafic pe raza localităţii Şimian de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Mehedinţi”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de DIICOT.

Cetăţeanul danez a fost testat cu aparatul DrugTest de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier acesta fiind depistat pozitiv la cocaină.

În urma controlului autoturismului condus de inculpat au fost identificate 165 comprimate care conţin ca substanţă activă Alprazolam şi 697 comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă, a precizat sursa citată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile a inculpatului.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: