Social

Cum vede un cunoscut medic de familie din Gorj scandalul pensionărilor pe șpagă

Lăcomie! Așa vede un cunoscut medic de familie din județul Gorj scandalul pensionărilor pe bază de șpagă. Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, spune că „e un gest urât, o anumită lăcomie” și îi pare rău mai ales că îi și cunoaște pe mulți dintre cei implicați în acest dosar.

“E un gest urât. E vorba de o anumită lăcomie. Nu e posibil. Mie îmi pare rău că se întâmplă așa ceva. Îmi pare rău că văd un medic de familie. Cunosc ceilalți medici. Unul îmi e prieten. Eu nu pot să cred așa ceva. Avem această rezervă până când instanța își va spune cuvântul. Eu n-aș suporta așa ceva dacă mi s-ar întâmpla”, a mărturisit Mihai Moisescu într-o emisiune la Gorj Online.

Pe lângă cei patru inculpați, procurorii au anunțat că au fost extinse cercetările și au fost depistați alți medici care făceau parte din această rețea de eliberare de acte medicale în fals pentru oricine dădea suma corectă. Pe bază de șpagă, erau eliberate tot felul de acte necesare pentru pensionarea anticipată ori pentru permisul de conducere.

Unul dintre medici, despre care se crede că era chiar capul rețelei, ar fi cumpărat trei apartamente în ultimii șase ani din mita primită de la gorjenii care s-au ales cu indemnizații de handicap în baza actelor false. Mita era între 300 și 1000 de lei. Într-o singură lună, spun procurorii anticorupție, medicul expert de la Casa de Pensii ar fi luat șpagă de 75 de ori.

În dosar, mai sunt implicați doi medici oftalmologi, doi medici de la DGASPC Gorj, o asistentă medicală de la Casa de Pensii, un medic de familie și o femeie de serviciu, angajată a Spitalului Județean.

Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: