Politică

Cum se fac de râs parlamentarii când vorbesc despre CE Oltenia

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, declara în septembrie la un post de televiziune că societatea are un cost de circa 510 lei/MW, atunci când certificatul de carbon costă 60 de euro.

Ei bine, costul de producție al CE Oltenia a fost motiv de dispută în parlament, la audirea Cristinei Prună, propusă de USR pentru postul de ministrul al Energiei.

Iată dialogul purtat la comisie, care arată că niciunul dintre parlamentari nu știa răspunsul corect.

Radu Popa: Eu am întrebat la ce preț produce CE Oltenia și cât asigură din capacitatea energetică a României

Cristina Prună: ... ăăă eu vă spuneam de o impozitare aaaa... îmmm ...

Radu Popa – 150 de lei Mgw

Cristina Prună... ăăăă da. Exact

(Intervine președintele de ședință – Vă răg să nu o întrerupeți pe doamna ministru)

Cristina Prună: Din punctul meu de vedere este periculoasă această sumă și va avea ca efect... Nu există o evaluare și o analiză pe cifre în ce privește acest nivel de impozitare și temerea mea e că asta va pune pe butuci CO

Radu Popa – Vă rog să îmi răspundeți cât produce CO?

Cristina Prună - Eu vă spuneam că îngrijorarea mea este că acest nivel de impozitare ar putea să aibă un efect asupra Complexului Energetic Olteania pentru că dacă CO produce undeva în jurul sumei de 400 lei Mgw îi va crea probleme. Ori noi nu ne permitem în momentul de față să punem pe butuci CO pentru că are un aport important în sistemul energetic național...

Radu Popa – cât?

Cristina Prună – între 15 și 20 la sută... ori asta dacă se întâmplă putem să punem lacătul și pe Complexul Energetic Muntenia, Vorbim de 12 mii de oameni care încă lucrează acolo, oameni cu competențe în sistemul energetic și pe care nu-i putem trimite acasă.

Vizualizări: 3,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: