Politică

Cum este căpușată societatea Formenerg de liberali

Formenerg SA a fost înființată de Transelectrica SA în 2001, prin externalizarea activității Sucursalei de Formare şi Perfecţionare a Personalului din Sectorul Energetic.

Ca multe alte companii de stat, și aceasta este căpușată de liberali care nu au nicio legătură cu domeniul.

Daniel Sindilă este președintele Consiliului de Administrație al Formenerg. Sindilă este un om important căci ocupă funcția de secretar general adjunct al PNL sector 2.

Mara Mareș, fost deputat PNL și șefa tinerilor din partid, a prins și ea un loc în CA. La doar 24 de ani, în 2016, Mara devenea cel mai tânăr deputat PNL în baza prieteniei pe care tatăl său o avea cu primarul din Brașov, George Scripcaru. Ulterior, dacă Scripcaru a căzut în dizgrație, nici listele parlamentare nu au mai încăput-o pe Mara, în ciuda eforturilor depuse de prietenii ei Dan Vîlceanu și Florin Cîțu. Tânăra nu a fost abandonată de partid, care a plasat-o pe locuri bine plătite.

Ovidiu Tempea a prins și el un post călduț la Formenerg. Acesta a fost consilierul de comunicare a lui Cîțu pe când acesta era ministrul de finanțe. Apoi, Cîțu l-a luat la guvern. În prezent, i-a găsit un loc de consilier al ministrului Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, și în CA-ul Formenerg.

Lucian Bică este directorul general al Formenerg. În 2020, masonul Bică a candidat la consiliul local sector 2 din partea PNL, iar în 2021 a fost ales vicepreședinte pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare rurală, în cadrul organizației PNL Sector 2.

Cu Transelectrica SA acționar unic, Formenerg are rolul de a forma specialişti în domeniul energetic. Pe vremuri, toți angajații din sistemul energetic din România mergeau la formare sau specializare la Formenerg. Știți că se plânge CE Oltenia că nu poate forma specialiști, după miile de pensionări care urmează.

Acum, companiile din domeniu nu prea se mai înghesuie la cursurile Formenerg. Ca să supraviețuiască, Formenerg și-a diversificat activitatea, oferind nu doar cursuri cu specific energetic, ci și de formare profesională, de la agenți de pază, până la ospătari. 

Vizualizări: 4,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: