Actualitate

Cum a vrut Iordache să fie desființată Edilitara: Nu suportă concurența!

Un scenariu halucinant avea în cap senatorul Ion Iordache înainte să ajungă la cârma PNL. I-a propus, în urmă cu câțiva ani, primarului Marcel Romanescu să desființeze Edilitara că „are prea mulți angajați”. În realitate, și-ar fi dorit să mufeze propria firmă la toate lucrările publice din Târgu Jiu pentru că „nu suportă concurența”.

Dezvăluirile au fost făcute de viceprimarul din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, care a pornit discuția de la faptul că doar datorită Partidului Social Democrat au fost alocați bani municipiului Târgu Jiu pentru că senatorul Ion Iordache a declarat public că nu a fost de acord cu alocarea de bani.

“Domnul Iordache nu duce bani decât unde are lucrări firma dânsului”, a declarat Bogdan Bejinaru. Și nu e vreo minciună. Un exemplu e situația de la Samarinești, comuna renumită în toată Oltenia pentru că nu avea niciun metru de asfalt pe drumurile comunale.

Ion Iordache s-a bătut cu pumnii în piept pe Facebook că a obținut finanțare pentru ca primăria să modernizeze drumurile. Pentru ca, mai apoi, surpriză! Firma care se ocupă de lucrările de asfaltare e fix firma familiei senatorului Iordache: Ydail, cea care a falimentat și Intreprinderea de Drumuri și Poduri, din subordinea Consiliului Județean, și firma care e conectată la multe robinete unde curg mulți bani publici.

 „Astfel de decizii, promisiuni care nu au fost onorate. Luăm Târgu Jiul. Am zis că voi face altfel de politică. Târgu Jiul a beneficiat de bani din partea lui Dan Vîlceanu, în 2021, și acum datorită domnului Mihai Weber. În niciun caz domnului Iordache și a echipei dânsului. A declarat la televizor că nu a fost de acord, dar el nu a fost de acord din alte motive. Domnul Iordache nu duce bani decât unde are lucrări firma dânsului. Îmi aduc aminte că se lăuda că a adus nu știu câți bani în Samarinești, a pus poza pe Facebook, apoi apare în altă poză unde se urcase pe finisorul de asfalt și lângă era un muncitor de la Ydail care asfalta. De-asta, probabil, în Târgu Jiu nu și-a dorit să aducă bani”.

Mai mult, Bejinaru a dezvăluit și ce propunere i-a făcut senatorul Iordache primarului din Târgu Jiu în urmă cu câțiva ani: să deființeze Edilitara! De ce? E simplu! Ar fi avut cale liberă și la pompa de bani a municipiului Târgu Jiu.

„Domnul Iordache nu face niciodată niciun pas dacă nu îi iese ceva. Vă spun o întâmplare din 2017. Veneam cu domnul Romanescu de la un Consiliu Național. Domnul Iordache nu era în PNL. Își căuta tabăra. A mers în PSD, și-au dat seama cam ce hram poartă, apoi a ajuns la PNL, în final. A insistat tot drumul, l-a sunat pe domnul primar. Când am ajuns la Turceni, la dumnealui la hotel, și a început în zece minute că știa că aveam o soartă grea cu Consiliul Local, dar din 2020 să luați măsuri radicale. Edilitara s-o închideți, așa ne-a spus. De ce? Trebuie să știe electoratul nostru, târgujienii noștri, că domnul Iordache avea o experiență similară cu IDP. Nu suportă concurența nici privat, nici pe linie de partid. Spunea că sunt prea mulți salariați, dar care e problema? Cineva trebuie să facă aceste lucrări”, a mai declarat Bejinaru, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: