Eveniment

Cu ce pedepse se termină încăierările la beție

Lovit cu sticla în cap, cu sapa sau cu țeava! Așa se termină multe dintre scandalurile care au loc la beție, între amicii de pahar. Poliția intervine, dar cele mai multe cauze de acest fel de finalizează cu împăcarea părților

Un astfel de conflict a fost pe 2 ianuarie 2021, în terasa magazinului sătesc din comuna Schela. Un individ l-a lovit pe altul cu o sticlă cu bere (PET), de 0,5 1, în repetate rânduri, în zona frontală și nazală, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat de la producere 14-16 zile îngrijiri medicale.

La judecată, victima a spus că își retrage plângerea, astfel că procesul penal a încetat.

Un alt scandal ajuns acum în instanță a fost în luna mai 2019, în comuna gorjeană Negomir. Un sătean a fost lovit cu sapa de un vecin, suferind leziuni pentru a căror vindecare au fost necesare 7-8 zile îngrijiri medicale. Agresorul a scos și un cuțit, iar victima a prins lama cu mâna, tăindu-se.

Judecătoria Târgu Jiu a decis pe 5 iulie să aplice în acest caz o  amendă penală de 3000 lei (250 zile-amendă x 12 lei/zi-amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Și la Novaci a fost un scandal cu mai multe persoane implicate. S-a întâmplat în 20 iunie anul trecut, pe o terasă, unde s-au strâns mai multe persoane care consumau băuturi alcoolice la aceeași masă.

La un moment dat cineva și-a adus aminte că amicul îi datorează 50 de lei, acesta i-a dat banii, altcineva a început o discuție în contradictoriu, mesenii au început să se insulte între ei, să spună că sunt hoți, iar totul a degenerat. Și-au dat cu sticlele de bere în cap, s-au amenințat că își dau foc la casă, s-au bătut cu pumnii și picioarele, chiar și cu o țeavă metalică.

Și în acest caz au fost retrase plângerile, iar procesul penal a încetat zilele trecute, la Judecătoria Novaci.

Vizualizări: 1,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: