Actualitate

Cristian Rizea a fost extrădat și predat poliției române

Fostul deputat Cristian Rizea a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova, fiind extrădat către România, în seara zilei de 27 aprilie.

După ce a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani şi a fost îndepărtat sub escortă, după cum a anunțat joi Inspectoratul General pentru Migraţie de la Chişinău, Cristian Rizea a fost preluat preluat joi seară, de poliţiştii români şi urmează să fie încarcerat. 

„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să îl preia pe fostul deputat Cristian Rizea (54 de ani), față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează a fi introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a transmis Poliția Română.

Fost deputat, Cristian Rizea a fost condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, dar a fugit în Republica Moldova înainte de a afla sentința. Acolo Cristian Rizea a obținut cetățenia care, recent, i-a fost retrasă pe o perioadă de 15 ani.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. „În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi încheiat patru contracte de împrumut false pentru a disimula provenienţa sumei. 

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: