Actualitate

Creșterea productivității muncii în CE Oltenia, mult peste creșterea salariilor

Liderii minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia ar trebui să se uite cu mai mare atenție pe bugetul rectificat al companiei, atunci când merg la negocieri. Asta pentru că, la prima vedere, creșterea veniturilor nu este pe măsura creșterii productivității muncii.

Astfel, potrivit bugetului inițial, “Productivitatea muncii în unităţi valorice pe total personal mediu recalculată cf. Legii anuale a bugetului de stat” era 506, iar în bugetul rectificat de 617. Cu alte cuvinte, o creștere de 20%, care nu se regăsește în aceeași proporție în creșterea salariilor.

“Câştigul mediu lunar pe salariat (lei/persoană) determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială” era în bugetul inițial de 9.253, iar în cel rectificat este de 9.820 lei, adică o creștere de 6%.

Bani ar fi, câtă vreme pe noul buget compania cheltuiește 651 de lei pentru a produce o mie, iar în bugetul inițial își propusese să cheltuiască 975 de lei pentru a produce o mie.

Chiar dacă la prima vedere pare o propunere populistă creșterea salariilor, câtă vreme compania asta mai are câțiva ani de trăit, măcar oamenii care muncesc aici să trăiască mai bine.


 

Vizualizări: 4,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: