Eveniment

Copil mușcat de viperă

Un copil aflat cu părinții pe Valea Cernei a fost mușcat duminică de viperă. Salvamont Gorj intervine pentru preluarea copilului.

 

"O noua alertare pentru salvamontiștii gorjeni, tot în Valea Cernei, masivul Godeanu, unde un copil a fost mușcat de vipera.  A fost alertat elicopterul SMURD-IGAV din POA Caransebeș care va aștepta mașina cu care este coborât copilul în apropierea orașului Herculane", anunță salvamontiștii gorjeni. 

Este sezonul drumeţiilor, însă iubitorii de plimbări prin pădure ar trebui să ştie că există un real pericol, mai cu seamă în această perioadă. Specialiştii spun că viperele sunt active numai şase-şapte luni pe an, în restul timpului fiind în hibernare. Însă perioada în care activitatea lor este cea mai intensă este între lunile iunie-august, când este perioada lor de împerechere.

Muşcătura lor este fulgerătoare şi lasă două urme punctiforme. Semnele locale sunt uneori insoţite şi de semne generale: anxietate, transpiraţii, greţuri, vărsături, dureri abdominale, hipotensiune, tahicardie, mergând până la convulsii, insuficienţă respiratorie acută şi stop cardio-respirator, când există o reacţie anafilactică gravă.

Ideal ar fi ca victima să ajungă la un medic cât mai repede posibil, singurul tratament eficient fiind o doză de ser antiviperin.

 

Vizualizări: 1,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: