Social

Copiii netestați nu mai sunt primiți la școală

Premierul Florin Cîţu a declarat că testarea elevilor va fi efectuată de personalul din cabinetele şcolare sau într-o clinică agreată de părinte şi a precizat că şcolarii care nu se testează vor continua cursurile online.

Cîţu a fost întrebat joi seară, la TVR 1, dacă autorităţile au luat în calcul şi situaţia în care părinţii nu doresc să le fie testaţi anti-COVID copiii.

"Este adevărat, a fost această situaţie până acum, cu acele teste care erau aşa-numite 'invazive', eu sper să nu mai existe această situaţie", a spus el.

Premierul a susţinut că noile teste anti-COVID avute în vedere pentru copii sunt "simple".

"Noi încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să-l testeze", a adăugat Cîţu.

El a confirmat, întrebat dacă acei copii care nu se testează vor face şcoala online: "Exact. Copilul netestat rămâne în online".
Potrivit premierului, testele anti-COVID vor fi disponibile în şcoli cât mai curând, unele fiind deja pe stoc.
"Sunt unele pe stoc, nu ştiu câte, care este exact suma, ce număr de teste avem, dar se va urgenta această procedură, pentru a avea testele cât mai rapid", a mai declarat Cîţu. 

Elevii sunt împotriva școlii online. "Am văzut foarte clar că școală online nu a mers și nu e, în niciun caz, substitut al școlii fizice. Vorbim aici de elevi cu probleme grave de ordin psiho-emoțional, elevi care nu au mai luat contact cu colegii sau profesorii lor, foarte mult timp, din cauza lipsei accesului la internet sau la device-uri pentru școală online. Deci cu siguranță avem nevoie de școală față în față și cred că foarte mulți elevi și părinți din România sunt dispuși să facă orice ca să reușească să țină școlile deschise cât mai multă vreme”, spune Silviu Morcan, președintele Consiliul Național al Elevilor.

Vizualizări: 3,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: