Eveniment

Condamnată pentru că a plecat din spital în timpul pandemiei

O femeie din Gorj a fost condamnată ieri la 5400 de lei amendă penală, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Aceasta a fost acuzată că, în octombrie 2020, a plecat din spitalul din Târgu Jiu, unde era internată pentru că avea Covid.

Un control făcut la acea vreme de Direcția de Sănătate Publică Gorj a arătat că femeia figura internată, dar de fapt era acasă. 

"Fiind contactată telefonic de organele de poliție, inculpata le-a comunicat că se află la adresa de domiciliu, astfel că paramedicii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Județului Gorj s-au deplasat la domiciliul acesteia în vederea transportării ei, cu izoleta, înapoi la spital", se arată în documentul de la instanță.

De fapt, femeia se simțea bine și chiar a fost externată la cerere, a doua zi după ce a fost luată cu izoleta. Aceasta a explicat că a plecat din spital pentru că avea nevoie de unele produse de igienă personală, pe care nu le putea procura din spital.

Gorjeanca a primit amenda penală cu amânarea pedepsei și nu trebuie să o plătească dacă nu va încălca legea pe perioada termenului de supraveghere, de doi ani.

Vizualizări: 893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: