Eveniment

Condamnare pentru un electrician de la Jilț

Un scandal dintre doi căutători de trufe și un electrician de la Cariera Jilț Nord s-a terminat cu condamnarea acestuia din urmă la o amendă penală de 4.000 de lei. Sentința a fost dată săptămâna trecută de Judecătoria Motru.

Fapta s-a petrecut în octmbrie 2020 pe un câmp din satul Corobăi al comunei Dragotești. 

Cei doi căutători de trufe au mers cu două mașini și doi câini lângă o pădure, aceștia având autorizație pentru căutare. “După ce au ajuns pe raza satului Corobăi, pe un teren cu destinația de pășune, persoana vătămată și martorul au parcat autoturismele și au coborât din acestea, având fiecare câte un câine special dresat pentru căutarea trufelor, pregătindu-se să meargă pe terenul cu vegetație forestieră pe care îl aveau în concesiune.
În acest moment, către cei doi s-a deplasat inculpatul, care avea în mână un topor, cu care mutase pripoanele vacilor pe care le avea la pășunat în această zonă, pe un teren proprietate personală, care i-a întrebat de ce au parcat autoturismele pe terenul său și ce caută în zonă.
Persoana vătămată și martorul au încercat să-i explice inculpatului care era motivul pentru care veniseră în zonă și între cei trei a izbucnit un conflict verbal, ei adresându-și reciproc insulte.

Acest conflict verbal a degenerat, iar inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu coada toporului pe care îl ținea în mână, în zona gâtului, lateral dreapta, după care a plecat de la fața locului, văzând că persoana vătămată a apelat serviciul de urgență 112”, se arată în documentul de la instanță.

Electricianul nu și-a recunoscut fapta, susținând că a fost doar un conflict verbal. Certificatul medico-legal și mărturia celui de-al doilea căutător de trufe au dus la condamnare.

Agresorul este obligat să plătească și trei mii de lei daune morale, precum și două mii de lei cheltuieli de judecată.

Vizualizări: 1,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: