Eveniment

Condamnare pentru directorul acuzat de delapidare

Judecătoria Târgu Jiu a pronunțat miercuri o condamnare cu suspendare în dosarul fostului șef al Apelor Române Gorj, Alexandru Buduran. El a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată și pentru instigare la fals intelectual în formă continuată.

„Contopeşte pedepsele principale stabilite în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând în final pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei”, a decis Judecătoria Târgu Jiu pe 3 noiembrie.

Magistrații au stabilit ca, pe perioada de supraveghere, fostul director să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

 

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie-octombrie 2020, Buduran a folosit angajați de la Apele Gorj pentru a-i lucra la cabana de la Rânca. Cât timp munceau pe proprietatea directorului, cei nouă angajați erau pontați în fals la locul de muncă.

Fostul șef al Apelor Române Gorj este acuzat de 136 acte de delapidare. Nu mai puțin de 68 de zile au muncit angajații SGA Gorj la pensiunea directorului, fiind cazați la o clădire a Apelor Române din Rânca.

După acest scandal, Buduran a fost nevoit să-și dea demisia din funcție. A primit și o amendă de 140.000 de lei, pentru muncă la negru, după ce angajații SGA Gorj au fost găsiți muncind fără forme legale la cabana directorului.

Vizualizări: 4,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: