antiVirale

Concurs de poezie la Țânțăreni

O nouă ediție a Festivalului-concurs național de poezie și creație artistico-plastică „Freamăt de codru” are loc în comuna Țânțăreni, la Muzeul „Mihai Eminescu” din satul Florești.

Evenimentul are loc sâmbătă, 15 iunie, de la ora 10.00, fiind organizat de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni, Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Școala Gimnazială Țânțăreni și Biblioteca Comunală Țânțăreni. 

La muzeul și parcul „Mihai Eminescu” din Florești vor avea loc depuneri de flori, alocuțiuni evocatoare, lansări de cărți și gala laureaților concursului literar și artistico-plastic „Freamăt de codru”. 

Va fi și un montaj literar-muzical „Somnoroase păsărele”, susținut de către preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița Țânțăreni (coordonator prof. înv. preșc. Prodea Elena-Lelia) și de elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Florești cu dramatizarea „Luceafărul” și vals „Pe lângă plopii fără soț” (coordonator  prof.înv.primar Istudora Constantina).

Concursul de creație lirică „Freamăt de codru” își propune să antreneze elevii și cadrele didactice în activități care să valorifice și să dezvolte potențialul creativ și simțul estetic prin exprimarea emoțiilor și sentimentelor prin poezie. 

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni. Secțiunea creaţie literară - poezie se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, iar secţiunea de creaţie artistico-plastică este destinată preșcolarilor și elevilor până în 14 ani și va cuprinde lucrări inspirate din opera marelui poet Mihai Eminescu. 

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: