Social

Comuna din Gorj care a investit în inteligența verde

Până de curând cea mai mică localitate din Gorj când venea vorba de numărul de locuitori, acum o comună care se mândrește că a investit mult în inteligența verde. Primăria Arcani a reușit să obțină fonduri substanțiale prin Programul Național de Redresare și Reziliență pe lângă proiectele de infrastructură finanțate prin „Anghel Saligny”.

 

Cu bani europeni, comuna Arcani reușește să se digitalizeze și a investit, de asemenea, și în stații de încărcare electrice, dar și în sisteme performante de supraveghere video.

 

 „E vorba de finanțări prin Anghel Saligny, modernizare de drumuri, mai avem componente din PNRR. Am mers mai mult pe partea de inteligență verde și ne-am creat câteva lucruri prin care încercăm să venim în sprijinul cetățenilor și să reducem drumul cetățeanului către primărie. E vorba de o digitalizare, de o aplicație. Pentru siguranța locuitorilor, e vorba de un sistem de supraveghere video foarte performant și care a fost foarte bine primit în comunitate. Mai avem stații de încărcare electrice. Unele sunt finalizate, funcționale, dar a fost un proiect mai vechi, pe Agenția de Mediu”, a spus primarul din Arcani, Dan Coiculescu, într-o emisiune la Tele3.

 

Probleme cu banii nu sunt în Arcani. Edilul spune că are bani de cofinanțări și că multe proiecte de investiții vor fi recepționate chiar în acest an: “Niciodată nu putem spune că avem tot ce ne dorim pentru că orice primar își dorește să facă cât mai multe investiții, să crească și calitatea vieții oamenilor din comunitatea respectivă. Din punctul de vedere al fondurilor pentru proiectele în desfășurare, noi avem asigurat totul. Avem multe proiecte. Pentru unele, așteptăm să înceapă lucrările acum, în primăvară. Pentru altele urmează închiderea, recepționarea”.

Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: