Anchetă

Complexul Energetic Oltenia, înșelat de un țepar de duzină

Un bărbat din București, care a înșelat Complexul Energetic Oltenia acum câțiva ani, a scăpat de pedeapsă, pentru că faptele s-au prescris. Povestea rămâne însă surprinzătoare, compania gorjeană fiind înșelată la modul cel mai grosolan cu putință. 

Fapta s-a petrecut în 2017, dar, așa cum ne-au cam obișnuit oamenii legii, ancheta și judecata s-au lungit până astăzi, când Judecătoria Târgu Jiu a constatat prescrierea faptelor.

Pe scurt, povestea a fost cam așa. Cineva a sunat la Complexul Energetic Oltenia și a cerut un număr de fax sau o adresă de e-mail, pentru a comunica noul cont bancar al unei firme din Pitești, care avea de primit bani de la compania gorjeană, pentru combustibilul livrat.

Zis și făcut, CE Oltenia a primit pe mail o notificare chipurile de la firma respectivă, în care era transmis un nou cont bancar, altul decât apărea pe factură.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 05.10 – 23.10.2017, societatea Complexul Energetic Oltenia SA a efectuat plăți în noul cont bancar în valoare de 309.921,23 lei.

Mare parte din sumă a fost returnată automat de bancă, din simplul fapt că escrocul comunicase un cont în euro, pentru plăți în lei.

Banca respectivului client s-a sesizat și l-a contactat pe presupusul beneficiar al banilor, întrebându-l ce este cu acele plăți. Escrocul a cerut să îi fie transferată ultima sumă, de 50.000 de lei, care nu fusese încă returnată, în contul în lei și chiar a prezentat băncii o factură falsă, care să ateste că avea de primit respectiva sumă.

Între timp, un salariat de la Complexul Energetic Oltenia a verificat la firma din Pitești de ce se întorc banii și a aflat că nimeni de acolo nu comunicase o schimbare de cont. A fost anunțată Poliția, dar, deși dosarul era relativ simplu, s-a ajuns iată la prescrierea faptelor.

Cel acuzat de înșelătorie a returnat banii către CEO.

Vizualizări: 8,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: